Du visar för närvarande Ultraintervaller

Ultraintervaller

Jag får en del frågor om varför jag springer ultraintervaller och vad det är för något. Så här kommer ett inlägg om det.
De intervaller jag springer ingår i det som kallas för ”Ultra interval Challenge”. Upplägget är att var tredje timme springa 1 mil inom 1 timme. Starten är vid midnatt och sen fortsätter det hela dygnet, sista intervallen startar kl 21 och det blir totalt åtta stycken intervaller, alltså 8 mil på ett dygn.

Då jag följer ett löpschema ser mina intervaller lite annorlunda ut. Jag skulle springa 60 minuter (jag har bara tidsangivelser på mitt schema, aldrig längd) kl 06, 09 ,12 0ch 15. Totalt fyra timmar. Då jag för bara två veckor sedan hade smärta bakom vänstra skulderbladet och en löppaus i en vecka bestämde vi att jag fortfarande skulle genomföra intervallerna men korta ner dem. Så jag började med 30 min, sen 45 min och de två sista körde jag 60 min. Jag tror definitivt att jag skulle klarat 60 min på alla då det gick utan problem men jag är ändå nöjd.

För mig då jag har som mål att springa ultravasan i augusti är detta främst träning i det mentala. Att under dagen ge sig ut och springa flera gånger, avbryta det jag håller på med, byta om, ladda om och känna motivationen är väldigt lärorikt. Jag kände mig aldrig trött i benen eller kroppen men däremot var det inte så roligt, speciellt inte sista gången då jag fick kämpa lite för att ge mig iväg. Hade inga bra rundor heller utan det blev mest springa fram och tillbaka. Däremot var jag i Arboga-trakten och där var det ingen snö eller is på vägarna vilket var underbart. Jag lyssnade på Jonas Coltings podd och det höll humöret uppe.
Angående min mat och uppladdning som många undrar över så åt jag som vanligt. Inga extra kolhydrater över huvud taget. Hade aldrig någon dipp eller kände mig trött, min kropp är van vid att gå på fettdrift. Jag åt lite mellan varje intervall och drack kaffe och vatten. På kvällen sen däremot blev det både vin och mörk choklad……

Jag tycker detta upplägg är superkul och en riktig utmaning som jag några veckor innan längtar till och förbereder mig inför. Nästan som en tävling.
Däremot är jag inte intresserad att göra den fulla utmaningen, springa nattetid lockar mig inte, men däremot göra som jag gjorde i lördags och lägga på två till intervaller efteråt skulle jag vilja göra nästa gång, så totalt 6 st.

Nu ser jag fram emot en ny löparvecka. Idag däremot blir det bara en kort löpning och styrketräning.

Här efter tredje intervallen. Kände mig hur pigg som helst.

Lämna ett svar