Om mig

Jag heter Matilda Brasar, är gift och har två barn (9 och 11 år).
Jag har bott i Stockholmsområdet i nästan hela mitt liv men sedan början på 2017 lever jag numera i Falun.
Jag älskar storstan men är mer en bo-på-landet-människa. Närheten till vattnet och skogen gör mig lugn och lycklig.

Jag brinner för allt som har med hälsa och kost att göra. Då jag har ätit mig frisk en gång förstår jag kraften i att kunna förändra vårt mående.
Men det har verkligen inte alltid varit så.

Jag har tidigare i livet mått väldigt dåligt och lidit av mycket stress, depression, trötthet och har dessutom haft magproblem så länge jag kan minnas, långt ner i småbarnsåldern. Läkarna har alltid hävdat att det var magkatarr och jag fick läkemedel mot det. Men det hjälpte aldrig.

2011 hoppade jag på en diet, för att som så många andra gå ner några trivselkilon, som främst bestod av att dra ner på socker och spannmål. Jag gick ner ganska fort vilket är självklart när en drar ner på kolhydraterna och ökar på fettintaget, men att jag skulle må så bra av kostomställningen hade jag aldrig kunnat räkna ut. Var det så här en mage skulle må? Alla mina besvär var borta. Ingen uppblåst mage som avskydde tighta byxor, inga jobbiga toalettbesök. Min problemhy försvann, jag blev MYCKET gladare (kan nu i efterhand erkänna att jag ofta var sur och grinig) och jag hade en massa ny energi. Jag fick ett nytt liv och en stark livsglädje. Förstod där och då att jag inte tål gluten och att det alltid har varit mitt problem. Att ingen inom vården kollat upp det tidigare är märkligt.

Kostens betydelse

Jag blev nyfiken på kostens betydelse för kroppens funktioner och för vårt välmående. Började läsa böcker inom ämnet och då med inriktning på evolutionen. Ramlade över en utbildning till kostrådgivare på Paleo Institute (då MF-gruppen). Jag kunde inte låta bli, jag anmälde mig direkt. Sen var jag fast… Tog fortsättningskursen direkt, näringsrådgivare. Efter det har jag även läst till Idrottsnutritionscoach och gått en hormonkurs. Hormonerna är ett stort intresse. Jag har även utbildat mig till Personlig tränare med en påbyggnads kurs till Medicinsk Livsstilstränare.
Jag kallar mig för Funktionskmedicinsk PT. Jag vill jobba med hela människan och inte bara träning eller bara kost.
När jag började jobba mer med träning väcktes intresset för kvinnokroppen och träning efter graviditet. Utbildade mig till cert. Mammamage-tränare och jobbar aktivt med mammor. Både privat träning, online och i fysiska grupper. Jag brinner verkligen för att hjälpa kvinnor att bygga upp sin nya mammakropp. Inifrån och ut.

Jag har många tankar kring hur vi människor lever idag. Så olikt det vi är skapta till.  Jag försöker i min vardag få in så mycket jag kan av, för oss människor, helt naturliga inslag men som tyvärr har blivit det onormala. Så jag går barfota ute, i alla väder, badar och duschar kallt, fastar mycket, rör på mig flera gånger om dagen, undviker stolar, lägger medvetet bord mobilen och äter ren och oprocessad mat. 
Jag vill vara bekväm i det obekväma.

Löpning för mig är glädje! 
Jag älskar att springa långt och på varje resa jag är på blir jag alltid lika glad över hur mycket jag får se ute på mina löprundor. Det har blivit några tävlingar också under åren. Älskar mest att springa långa fjällopp!
Det längsta jag har sprungit är Ultravasan 90 som jag genomförde tillsammans med min man. Det är verkligen ett minne för livet 🖤

Att få träna andra i grupp har blivit min passion, både fysiskt här i Falun men även online. Jag har löpgrupper och varje vecka är jag lika tacksam över dessa tjejer som vill springa i skogarna med mig!
Utanför min PT-studio har vi byggt ett utegym så här håller jag i träningar flera gånger i veckan. 
Med mitt Community sänder jag live med massor av träning och inspiration både inne och ute 🖤

Jag älskar att experimentera med min kropp, har testat ketogen kost, flera olika sorters fasta och även att periodvis öka protein- och/eller fettintaget.

Numera äter jag en mejerifri keto-kost. Jag tar diverse olika tillskott. Fastar regelbundet. Jag lagar mat med rena råvaror, gör det mesta från grunden, odlar så gott jag kan, plockar bär och svamp för att fylla frysar och försöker hela tiden tänka på vad jag och min familj stoppar i oss.
Jag brygger min egen kombucha och har i ett avföringstest uppvisat stora och finfina bakteriestammar. Finns det inget ekologiskt eller gräsbetat kött så köper jag inget. Men finns det bunkrar jag upp och fryser in. Jag matplanerar varje söndag. Som ni förstår lägger jag ner mycket tid på att planera och laga mat. Jag vet att det ger goda resultat. Vi är väldigt friska och starka.

Jag vill inspirera dig till att våga och vilja gå utanför normen och ”boxen”! Få dig att förstå att du har ett ansvar över din hälsa och din lycka. Vi har alla lika mycket tid! Vad gör du med din tid?
Vi har alltid ett val. Jag tycker att det är en häftig känsla att jag kan påverka mitt mående och min framgång. Kanske är inte det billiga och enkla det bästa?
Gå tillbaka till ditt ursprung och fråga dig vad just DIN kropp behöver!

Jag erbjuder både privat coaching och ett medlemskap i MBHälsa Community där vi gör våra livsstilsförändringar i grupp.