You are currently viewing 24 dagar in i carnivore…..

24 dagar in i carnivore…..

Allt har rullat på fint sen mitt lilla sidosteg i och med mina två sjuka dagar för två veckor sedan. Har känt mig stark, pigg och lätt. Saknar egentligen ingenting men det börjar bli lite långtråkigt…. Samma lika mat hela tiden. Däremot så älskar jag att må så här bra. Lugn mage. Perfekta toalettbesök. Mer slimmad kropp och ett humör som aldrig sviktar. Känner mig lycklig och nöjd. Jag har märkt att jag mår som bäst när jag äter två gånger om dagen och då helst frukost runt 9.00 och lunch vid 14.00. Fasta däremellan. Kanske lite smör och mct-olja i kaffet eller teet men annars inget annat. Det jag också upptäckt är att nu senaste veckan har mina värden stabiliserats något. Lågt blodsocker under hela dagen och även mina blodketoner har varit höga vilket jag annars nästan bara får vid fasta. Jag har blåst i min ketonik en del och där har jag full pott vid två tillfällen.

Det känns i hela mig att jag är inne i ketos. Ni som vet ni vet känslan. Här vill vi gärna vara kvar….

Jag jobbar med min återhämtning; mediterar varje morgon och försöker verkligen komma ihåg att avsluta varje träningspass med andningsövningar. Försöker bada två gånger i veckan och jag har tagit flera kallduschar. Speciellt när jag känner mig frusen, vilket jag ofta gör när jag är i ketos, och det brukar faktiskt hjälpa en del.
Kallbadet sist var en av de bästa jag gjort. Denna bild säger allt…..

I gymmet känner jag mig stark. Ingen direkt skillnad mot innan carnivore. Springer ganska mycket nu, i lugnt och skönt tempo. Mycket transportlöpning. På senaste löpgruppen däremot var det intervaller och jag fick köra på hårt för att hänga med de andra. Det är otroligt sällan som jag själv kör intervaller och det var häftigt att se att kroppen svarade och orkade. Har ju dessutom världens bästa skor. Altra Escalante!!!!! Den bästa jag haft tror jag. Så mjuk, lätt och fin att springa i. Passar relativt platta underlag men har även sprungit lite på stig och där funkar den minst lika bra.

Jag börjar nu ladda inför att återinföra annan mat vilket jag tänker börja med på slutet av nästa vecka. Jag har läst på lite och pratat med min coach så jag börjar med AIP. Alltså Auto Immuna Programmet. Börjar med sånt som inte stör tarmar eller matsmältning för att sen börja tillföra annat och dokumentera mina reaktioner. Jag är livrädd över att reagera på sådant jag verkligen inte vill sluta äta. Typ nötter, vissa grönsaker, kokosgrädde och vin.

Jag längtar tills jag kan börja av nyfikenhet men samtidigt är jag inte ett dugg sugen på något annat just nu. Det är verkligen dubbla känslor; delvis är det ganska enformigt men också väldigt enkelt och skönt. Jag känner mig aldrig sugen och onöjd som jag annars är ganska ofta. Nu hoppas jag att denna carnivoretid har hjälp till att få ordning på leptinet och ghrelinet.

Efter detta är min tanke att gå över till en strikt Paleodiet, alltså något mer kolhydrater för att hjälpa kroppen att få igång mina könshormoner. Vi pratar ytterst lite kolhydrater och av god kvalitet. Tänker rotfrukter och bär när säsongen börjar.

Nu väntar några arbetsdagar i Stockholm. Det ser jag verkligen fram emot!!!!

Lämna ett svar