You are currently viewing Vattenfasta 5 dygn, med saltflush

Vattenfasta 5 dygn, med saltflush

Då var det snart dags att påbörja en längre fasta igen. Varje år gör jag 2 längre fastor och nu blir det redan i april, brukar annars vänta till maj då det är lite varmare eftersom jag fryser mycket….
Men jag kände att det var dags och vi har gått ihop ett gäng i min fastegrupp som kör samtidigt. Det är alltid enklare och roligare med sällskap.

Så den 10 april är min första dag. Jag äter alltså min sista måltid den 9 april, lunch eller middag beror på hur jag känner för den dagen.
Om jag klarar 5 dygn blir nästa måltid på torsdag den 14 april.

Jag är en van fastare så känner mig lugn och trygg i detta. Däremot vet jag inte om det kommer att kännas bra, ibland funkar det helt enkelt inte. Då fasta är en stress för kroppen kan det bli motsatt effekt och bara en kamp och dålig känsla i kroppen. Jag vet direkt om det är en bra period eller inte. Det brukar kännas skönt i kroppen, som att kroppen svarar och tackar för matvilan. Då vet jag att det är rätt tidpunkt.
Men om jag bara går runt och tänker på mat och känner det som ett straff att jag inte får äta, då är det inte rätt tid utan då avbryter jag direkt. Inte värt den kampen och det stresspåslaget.

Det jag oroar mig mest för är att jag brukat frysa så fruktansvärt mycket. Ibland går det över efter några dagar men det är ändå så galet jobbigt. Spelar ingen roll hur mycket jag klär på mig. Fryser in i märgen! Det blir mycket bastu och träning de dagarna.

Dagarna som är kvar nu ska jag ladda mentalt för fastan. Vara snäll mot mig själv med att säga att detta är något bra. Jag tar hand om min hälsa och min kropp. Jag vill leva många år till som frisk. Hur jag lever idag påverkar min hälsa om 10-20 år. Det känns viktigt och ansvarsfullt.

Har du några frågor om min fasta får du gärna ställa dem. Svarar gärna.
Om du själv är nyfiken på att prova kan du gå med i min grupp så gör vi det tillsammans.

Min plan är att blogga varje dag under fastan. Jag ska mäta både blodsocker, ketoner, fettsammansättning och blodtryck. Delar med mig av allt här.

Känner mig laddad!!!!!

Lämna ett svar