You are currently viewing Tillökning i familjen och kombucha

Tillökning i familjen och kombucha

De senaste två veckorna har vi blivit 4 fler i familjen. Vi tog över två katter från en granne förra helgen och de börjar nu vänja sig med att bo här.
Det var ganska jobbigt i början då de bara ville gå ut hela tiden. De höll oss vakna på nätterna och vi var ganska slitna hela familjen. Jag tyckte så himla synd om dem och ångrade mig nästan att vi tagit på oss katterna. Men de vande sig ganska fort och nu sover de tom i vår säng.
Idag var första dagen de fick komma ut och upptäcka tomten och det gick bättre än väntat. Trodde de skulle sticka direkt men de gick ut och in och höll sig gärna i närheten av oss. En av dem kom också släpandes med en liten mus….
Kanske inte riktigt vad jag vill få in i mitt hus men ändå…. HEJA!!!!!

Dessutom har vi fått två kycklingar till familjen också. Vår fina Örnon har ruvat riktigt bra och äntligen tittade de ut. Så himla söta. Än så länge vaktar hon som en hök så vi kan inte plocka upp dem men vi hoppas få göra det snart.

Ibland målet jag stanna upp. Vad hände? För bara fyra år sedan bodde jag i Stockholm, ägde två café/restauranger i city med 20 anställda. Levde ett stressigt liv och trängdes med alla andra som försökte hinna med hemmet, jobbet och träningen. Jag var aldrig ensam i skogen. Vilket fönster jag än tittade ut genom bodde någon. Jag fick aldrig vara ifred.
Nu går jag omkring här på min tomt, hör tuppen gala, katterna jama och snart har vi 100 lamm och får som springer i hagarna runt husen. Känns overkligt. Men alldeles underbart!!!!

Jag är så tacksam att vi flyttade hit. Att vi ger våra barn detta. Vår flytt hit var det bästa som någonsin hänt mig. Känner mig lycklig. Känner mig rik.

Just nu händer det också mycket i min kombuchafabrik. Det ska bryggas extra mycket för att räcka hela sommaren. Erkers Lantgård i Laknäs, Tällberg, säljer min kombucha och förra sommaren hade jag svårt att leverera allt de ville ha. Så nu är jag mer förberedd och sparar extra mycket startvätska så att jag alltid kan sätta ny bryggning.
Favoritsmakerna är hallon och ingefära/citron så det är tur att jag har några påsar hallon kvar i frysen. I år får jag heller inte missa när flädern blommar för det är vansinnigt gott. Men den blommar ju inte så länge så det bli en prövning att ha klart till då.

Hemgjord kombucha slår den butiksköpta med råge. Går knappt att jämföra…. Jag gillar den naturella bäst när den är runt 18 dagar gammal. Mums…. Gör kolsyra på den och dricker ur vinglas. 
Så gott!

Lämna ett svar