Nu börjar min vattenfasta på 5 dygn

Idag efter lunch började jag. Om 5 dygn ska jag äta igen.
Vid 17.00 tog jag en alkalisk flush, 1tsk bikarbonat och 1 tsk bittersalt, för att få igång tarmtömningen fortare.
Har mentalt förberett mig, längtat och skapat mitt varför. Att ha ett tydligt och starkt varför är väldigt viktigt. Annars blir det lätt att ge upp. Jag har påbörjat fastor utan ett varför och då inte orkat genomföra fastan. Typ att bara vilja gå ner i vikt är oftast inte ett starkt varför nog.

Mitt varför denna gång:
Jag har sedan jag började med mina hormoner i november fått högre puls, högre blodsocker och blivit vätskefylld. Jag känner mig inte lika mycket i balans som jag brukar.
Under dessa 5 dagar ska jag mäta mitt blodsocker, ketoner i både blod och utandning, vikten,  fettsammansättning, vätska i kroppen, muskelmassa samt blodtryck.
Jag vill se vad som händer i min kropp under en längre fasta. Jag vill bli av med min svullnad och vätska och hoppas även sänka mitt blodsocker även efter fastan. Misstänker en inre stress av mina hormoner.

Jag ser det som ett experiment och en utmaning och jag hoppas det räcker för att mentalt klara av fastan. Av erfarenhet vet jag att ibland är det tufft och ibland går det lätt. Jag har bestämt att när jag känner tvivel eller fryser massor ska jag ta en löptur eller en bastu. En kopp te eller sätta mig och sticka.

Min tanke är att skriva här i bloggen varje gång ett dygn har passerat och dela med mig av tankar och mina mätningar.

Här har ni mätningarna från start. Jag drack vin igår kväll, åt ostar och lite mer kolhydrater än vanligt. Därav högt blodsocker.

Vikt: 73 kg
Blodsocker: 5.0
Ketoner i utandning: 58
Fett: 22%
Vatten: 41 L
muskelmassa: 32,4 kg
Återkommer imorgon när det gått ett dygn!

Lämna ett svar