Snart påsk och förkyld

Jag blir otroligt sällan sjuk, kanske en gång vartannat år. Oftast blir jag då väldigt sjuk, men det går däremot över inom några dagar.

Men nu i lördags kväll fick jag pang på bara väldigt ont i halsen, det höll i sig ett dygn och sen är jag bara snorig. Har inte behövt ligga till sängs utan jobbar på som vanligt. Men däremot kan jag ju inte träna alls. Igår blev det i alla fall en härlig skogspromenad.

Jag och sonen var ute på en liten upptäcktsfärd i lördags och hittade en stig som går längs med vår väg men inne i skogen. Vi följde den kanske en kilometer då men idag drog jag ut för att se var den tar vägen sen. Det resulterade i en runda på ca 4 km helt i skogen. Perfekt att ha som promenadrunda. Att bo så här nära skog och natur gör mig lycklig. Att flytta från trånga, biltäta och stressiga Stockholm är det bästa vi gjort.

Har blivit tipsad tidigare om Manuka Honung men först igår köpte jag hem det. Den ska ju vara helt otroligt läkande så jag vill gärna ha den hemma. Dottern var lite hostig igår så vi tog båda två en sked igår kväll och en nu på morgonen. Läs gärna mer om den här: http://kurera.se/nya-honungen-som-ar-mer-effektiv-an-antibiotika/

Snart är det påsk…. Jag älskar högtider, speciellt efter att jag fått barn.

Däremot älskar jag inte att det ALLTID ska handla om godis och annat godsaker. Absolut ska vi äta gott, jag vill gärna lyxa till det och laga extra god mat. Men denna hysteri med godis gör mig galen.

Vi äter ALDRIG godis förutom mörk choklad ibland. Mina barn har inte smakat det ännu och jag tänker kämpa in i det sista med att det ska förbli så. Socker är en produkt som innehåller NOLL näring. Och just godis innehåller så mycket annat skräp som jag inte vill ha i varken min egen kropp eller i mina barns. Jag är ansvarig för dem och för deras välmående. Att ge någon godis är inte att vara ”snäll”, tvärtom faktiskt.

Vi ser också till att aldrig muta våra barn med något gott att äta utan istället med att göra roliga saker eller att få någon leksak.

Visst fikar vi ibland men då försöker vi ge naturligt sötade bakverk om det går. Här i Falun har vi ett Paleo-café som har fantastiska bakverk och som smakar riktigt bra.

Nu till påsk har jag gjort i ordning ägg som innehåller detta istället för fullt med godis:

Frukt och nötter, en boll och en liten kyckling.

Det går att göra bra påskägg, bara använd fantasin. Gå in på en hälsokost, där finns det mycket att välja på.

Glad Påsk !

Lämna ett svar