Min kropp

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hälsa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Jag har en kropp. Den har varit min sen jag föddes och den kommer att vara min tills jag dör. Den går inte att byta ut. Inte heller är den någon annans. Bara min.

Därför tar jag ansvar för min kropp. Vill jag att den ska vara frisk ger jag den näringsrik mat och tillskott. Vill jag att den ska vara stark tränar jag styrka. Vill jag att den ska springa Ultravasan tränar jag på att springa.
Om det alltid är roligt? Nä, verkligen inte. Men vem ska vårda min kropp om inte jag? Jag kan inte förlita mig på någon annan. Min kropps mående är mitt ansvar.
Om jag bryr mig om hur andras kroppar ser ut? Nä, inte särskilt, men jag inspireras av andra människor. Jag ser upp till väldigt många som vårdar sina kroppar och tränar inför specifika idrotter eller utmaningar. Jag kan tycka att andra kroppar ser bra ut. Men om min vilja skulle vara att se ut som någon annan kommer jag behöva vänta hela livet ut. För jag ser ut som jag ser ut.
Det bästa jag kan göra är att utgå från min kropp och göra allt jag kan för att må bra. Inifrån och ut. För mår jag bra på insidan syns det på min utsida. På dig också. Du är viktig. Din kropp är viktig.

Jag älskar min kropp.
Våga älska din kropp.

För vem ska annars göra det?

Lämna ett svar