Mars = Carnivore

Nu är vi då inne i mars och min utmaning att äta carnivore har börjat.
Redan förra veckan började jag så smått gå över, drog ner på grönsakerna och ökade på proteinerna. Det känns bra och enkelt. Jag har mentalt förberett mig så att nu är jag bara sugen på kött. Vill liksom inte ens ha något annat. Samtidigt som jag ändrar kosten ändrar jag ju också min träning en del. Inga högpuls-pass eller långpass. Det är svårare, saknar de tuffa utmanande passen. Men jag tänker att den tiden kommer då jag kan köra de igen. Jag är ute och springer men aldrig långt och alltid med låg puls. Ska börja med att springa med stängd mun, då kan det inte gå för fort. Det gjorde jag en del inför ultravasan just för att hålla nere pulsen på vissa pass.

Jag är så tacksam och glad över att jag jobbar med träning. Då får jag ändå känslan av träning genom mina kunder, blir stärkt och får energi av det.

Det svåraste har varit att dra ner på kaffet. Nu förstår jag vilket gift det är och hur beroende jag är. Läskigt….. Det brukar vara det första jag gör på morgonen, en stor kopp kaffe. Nu dricker jag te. I början var det inte gott alls men nu känns det ok. Jag dricker kaffe en gång om dagen och den tar jag på förmiddagen så att jag verkligen får njuta av den. Ofta blir det en fettkaffe. Hela förra veckan var det superjobbigt, kände mig låg och deppig. Tack och lov går det över och nu känns det inte alls svårt. Men jag saknar kaffesmaken väldigt mycket. Dricker en del maskroste, det är det bästa substitutet tycker jag.

Ännu har jag inte gjort storkok med kött utan det blir mycket färs, både biffar och rått. Har beställt lever så jag ska göra leverbiffar tänker jag. Ikväll blir det stekt kycklinghjärta och bacon. Buljong till lunch då jag har täta möten. Tar med mig i en termos, det funkar bra.

Jobbar också mycket med min andning och återhämtning. Det blev två kallbad förra veckan. Så härligt! Kör en del andning från Wim Hof, det ger verkligen effekt. Nästa steg är att skaffa mig en Oura-ring så att jag även kan analysera min sömn och återhämtning. Det känns riktigt spännande.
Något som verkligen funkar bra (när jag kommer ihåg det) är att köra andning direkt efter ett träningspass. Den härliga känslan finns kvar med jag blir inte lika kortisol-hypad viket är bra för mig.

Jag klarade 3 chins häromdagen så jag känner verkligen att den här månaden ska göra mig stark som en oxe.
DET HÄR BLIR BRA!!!!

Lämna ett svar