Dagens lunch

Jag mår som allra bäst av att inte äta frukost. Jag känner mig klar i huvudet och energin är på topp. Om jag jobbar hemma brukar det bli lunch mellan 10 och 11 men om jag är iväg någonstans har jag inga problem med att vänta till 13. Sen äter jag middag med familjen kl 18.

Det blir ju periodisk fasta i form av 16:8, alltså ett matfönster på 8 timmar och ett fastefönster på 16 timmar.

Om jag äter frukost blir jag hungrig igen efter bara två timmar, även om jag bara tar en fettkaffe kan jag känna det så numera blir det bara kaffe med kokosolja och mct. Det står jag mig bra på och blodsockret håller sig i shack.

Min lunchtallrik såg ut så här idag:

Pulled moose med gräddsås, råkostsallad, alfagroddar, avokado och smör.

Inga konstigheter för de flesta förutom smöret säkert. Jag tycker om att bli mätt och eftersom jag äter minimalt med kolhydrater får jag inget insulinpåslag och därmed ingen dipp. Därför känner jag mig mätt längre och kan fokusera på annat istället för att tänka på att jag måste äta snart igen pga sviktande humör/ork/energi. Min energi är jämn och mitt humör likaså. Jag blir trött på kvällen men i stort sett aldrig på dagtid.

Jag har varit hungrig, fetträdd, på dåligt humör, deprimerad, trött, ofta sjuk, less på allt etc etc i 20 år av mitt liv. Det livet försvann då jag ändrade min kost och började bli medveten av vad som händer i min kropp vid matintag.

Jag har påbörjat ett inlägg mer ingående om min kosthållning för det finns så mycket att säga om mat och tillskott.

Ha en fin onsdag.

 

Lämna ett svar