Vattenfasta (typ….) Dag 4 och 5

I skrivandets stund är jag inne på 116 timmar, alltså 5 dygn om 4 timmar.
Det var fullt upp igår så hann aldrig skriva efter 4 dygn.

Då jag hade en riktigt tung dag efter 3 dygn var jag nyfiken på hur nästa dag skulle arta sig. Frös inte jättemycket under natten, vaknade varm och det blev en kalldusch och WHM-andning på morgonen. Kände mig riktigt bra. Glad och pigg. Nästan lyrisk, sådär en bara kan bli av en lång fasta. Hade bestämt mig för att köra på så länge det går.
Att stå emot hunger är lätt. Att känna mig yr och svag däremot.
Hela dagen gick lätt, tog både en promenad och en kort löptur för att hålla mig varm. Frös supermycket på dagen igår.

Efter 4 dygn, vid 14.00, tog jag några oliver, några salladsblad och fett i kaffet. Kör vidare på en enkel FMD-variant. Håller riktigt bra värden när jag blåser i min Acetrack.

Sen rullade dagen på med PT-kunder och samtal. Sprang 5 km på bandet och även ett SomaMove-pass med min medlemsgrupp. Hade inga problem att ta i och svettas. Det var så himla skönt. Kände mig verkligen stark igår.
Sonen hade show i skolan så kom inte hem förrän 19.30 och då var det inget läge att äta utan bara bita ihop. Jag var riktigt hungrig och frusen då men bara en natt kvar så det gick att stå emot.

Värden efter 4 dygn:
Blodsocker: 05.30: 4,6.  20.30: 4,1
Blodketoner: 05.30: 1,9   20.30: 3,9
Acetrack: 155-184 ppm
Inbody: – 3 kg totalt varav 1 kg är rent fett.

Hade svårt att somna, frös och kände mig hungrig. Men bra djupsömn och riktigt lågt puls och högt HRV. Vaknade igen innan klockan. Kalldusch och meditation. Efter barnen åkt till skolan tog jag en promenad i skogen. Känner mig hungrig och går och funderar på när jag ska börja äta lite. Känns ändå skönt att jag tuggat lite de senaste dagarna så magen kanske inte får en chock. Vet av erfarenhet att när jag väl börjar äta är det svårt att sluta så nu går jag och drar på det lite. Vill börja lite smått med kokt ägg. Försöka äta två små portioner innan middagen ikväll. Har färs i kylen så kanske lite rå färs….
Har inte alls någon känsla av misslyckande över att jag ätit lite mitt på dagen under fastan. Snarare tvärtom, annars hade jag ju brutit efter tre dygn, nu fortsatte jag ändå och fick må bra under tiden. Att hålla nere energiintaget och undvika protein ger fastefördelarna ändå och med tanke på alla mina värden är jag i stor fettförbränning och plockar förhoppningsvis inte av mina muskler. Det ska bli kul att testa hur många pullups jag orkar göra nu när jag väger några kilo mindre.

Jag tar med mig detta att kanske tillföra lite under fastan. Rent evolutionärt låter det vettigt. Att vi faktiskt hade något litet att tugga på under perioder.
Jag är supernöjd och stolt över att jag tagit mig igenom detta. Mentalt är det tufft. Vi är vana att äta och jag saknar smakerna och ätt få tugga.

Ser fram emot att äta om några timmar.
Tack för att du hängt med mig på min fasteresa denna gång.

Morgonens värde:
Blodsocker: 4,1
Blodketoner: 3,4
Acetrack: 185 (mitt högsta någonsin)

Lämna ett svar