You are currently viewing Periodisk fasta
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Periodisk fasta

Något jag körde mycket under min period med carnivore var att inte äta middag. Vanligtvis äter jag lunch ganska sent då jag har träningspass vid lunch. Det blir nästan av sig självt att jag inte behöver äta mer. 
Detta sitter kvar och jag trivs verkligen som bäst när jag får till en längre fasta varje dag. Det blir 18-24 timmars fasta ungefär. Dessutom sover jag bättre, somnar lättare utan middagen. På förmiddagen tar jag oftast en kaffe mixad med ghee och mat-olja. Detta håller mig kvar i fasteläget och fettförbränningen. Håller även huvudet klart.

Under påsken nu blev det sena middagar och dessutom kaffe flera dagar på eftermiddagen. Sov uselt. Svårt att somna och vaknade flera gånger, ibland tom med svettningar. Igår drack jag inget kaffe efter 11.00 och ingen mat efter 13.00. Somnade snabbt och sov som en stock hela natten. Så underbart! Värt så mycket….

Nu är jag helt tillbaka på keto med lite extra kolhydrater, främst honung och rotfrukter. Jag planerar att ha minst en grönsaksdag i veckan, imorgon kör jag första. Då slänger jag in en plåt med blandade grönsaker och rotfrukter i ugnen och sen äter jag med olivolja två gånger under dagen imorgon. Mct-olja blir det men inget protein alls. 

Den tredje maj startar en ny omgång med Ketoutmaningen. Så himla roligt. Jag kallar den för Ketoutmaningen 2.0 då den är uppgraderad en del. Lite mer föreläsning och ett extra möte. Tror det blir kanon! Läs gärna mer här: Ketoutmaningen

Läser ju mycket om lektiner och vill gärna hålla mig borta så mycket som det går. Därför har jag nu köpt mig en tryckkokare. Lektinerna ska nämligen försvinna när du kokar i en sådan. Mitt första koktest blir kikärtor. Jag älskar mitt kikärtsbröd så det får bli det första jag testar. Behöver läsa på mer om hur det är med grönsakerna. Försvinner de också när du tryckkokar? Tänker på tomater speciellt. Vore ju toppen, då kan jag koka tomatsås i den.  Det enda jag vet inte går att koka bort lektionerna ifrån är spannmål. Så dem kommer fortfarande lysa med sin frånvaro hemma hos oss……

Lämna ett svar