Carnivore – födofasta

Igår, måndag, påbörjade jag min födofatsa inför vattenfastan jag ska genomföra från den 11 september.
Att födofasta är ett bra sätt att rensa kroppen innan själva vattenfastan startar. Du kan göra det genom att äta carnivore eller med en mungbönsgryta ifall du är vegetarian.
Jag har ätit carnivore förut men denna gång ska jag göra den mer strikt. Endast rent animaliskt, alltså ingen skinka eller bacon (så gott det går) och dessutom inget smör utan ghee istället. 
Jag går just nu och utbildar mig till Fasteterapeut på Holistic Health Academy
och detta är ett steg i min kurs, att testa på mig själv. Det var ändå dags för en längre fasta och det ska bli intressant vad jag kan göra med att födofasta två veckor innan.

Igår blev det stekt gräsbetad nötfärs med ägg och en bit rökt renkött.
Jag drack även en kopp buljong och stekte i talg. Jag har lite kvar i buljongburken från Fett & Flott och sen blir det min egen kokta. Har både benbuljong och kycklingbuljong. 

Något jag märkte redan igår kväll var att jag började frysa. Sådär som jag bara brukar göra när jag fastar, liksom inne i kroppen. Antar att kroppen reagerar på att det inte kommer in lika mycket fett som vanligt utan bara protein. Var även väldigt frusen innan jag åt min första måltid idag. 
Nu två timmar senare har det gått över. 

Igår kväll fanns ingen riktig tid till middag utan åt rå färs med örtsalt på, jag älskar rå färs….
Kokade också ghee samtidigt så hade inget bra fett att äta rent. Talg och ister funkar inte rent för mig.
Kanske att det blev lite lite mat. Ska äta bättre idag. Och mer.

Efter 14 timmars fasta kokade jag mig 3 ägg och åt tillsammans med en burk tonfisk och 2 tsk ghee. Till det en kopp varm buljong. Det var efter det som jag blev varm i kroppen.

En sak som jag reflekterar över och som jag kommer ihåg att jag alltid känner när jag äter så här är att jag känner mig inte hungrig alls. Ingen vilja att äta men samtidigt känner jag mig heller inte nöjd. Det är en märklig känsla som jag inte riktigt kan sätta ord på. Det är ju en stor omställning så kroppen signalerar att den vill ha annat som den brukar få men samtidigt är den ju nöjd med det den får. Det ska bli intressant och se om det fortsätter.

Jag tränar på precis som vanligt så gör inga andra ändringar alls i mitt liv. Sprang idag till ett klientmöte tur och retur (2×4 km) och självklart kändes det precis som vanligt.
Vi klarar oss ett helt liv utan snabba kolhydrater!

Jag mäter allt jag kan. Blodsocker, ketoner-både i blod och utandning, vikt, kroppssammansättning och sömn.
Än så länge inget att skriva om förutom att jag blåser väldigt låga siffror på min Acetrack så inte alls i ketos just nu. Alldeles för mycket protein och för lite fett helt enkelt.

Har idag ätit betydligt mer fett så det ska bli intressant att se hur det blir med frusenheten senare idag.

Återkommer om hur detta fortlöper….

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Wictoria Svensson

  Hej!
  Intressant att läsa vad du skriver 🙂 Tack för att du delar!
  Jag tänkte testa att födofasta och undrar om man bara ska äta karnivorer eller om det går bra med kryddor (salt, peppar, anis, fänkål, gurkmeja, ingefära mfl) och färska örter (Basilika, timjan, persilja, koriander, oregano) också?
  Hälsningar Wictoria

  1. Matilda

   Kul att du hittat hit!
   ”Man” får göra som en vill. Det viktigaste är i vilket syfte du vill köra karnivor. Är det för läkning rekommenderar jag inget från växtriket alls.
   Jag själv använder endast salt och peppar.
   Men som sagt, du gör som du vill och den mesta av effekten får du nog oavsett…
   Lycka till!

 2. Wictoria Svensson

  Tack för svaret! Det är läkning av sköldkörteln och tarmen så då ska jag nog utesluta dem. Hur mycket kött rekommenderar du? Känns som att det behöver vara mer än bara 150-200g om en bara ska äta kött och inga tillbehör?

  1. Matilda

   Ja men då så.
   Nej 150-200 g räcker inte långt. Allt är ju individuellt men jag äter nog kring 500 g kött om dagen. Plus en del ägg och fett ????

Lämna ett svar