Du visar för närvarande Tillbaka på Carnivore-spåret……

Tillbaka på Carnivore-spåret……

Redan igår efter frukosten kände jag att jag ville tillbaka till carnivore-kosten. Det kändes rätt och jag litade på min känsla som sa att det inte var någon fara. Jag vill avsluta det jag har börjat. Jag vill veta var detta kan ta mig.
Så lunchen igår blev bara kyckling och tacofärs med lite extra ghee. Till middag rengryta. Min kropp kändes nöjd direkt.

Sov väldigt dåligt då min man snarkade en del, han har väldiga problem fortfarande med halsbölden. Gick upp i soffan men det blev aldrig bra tyvärr. Jämfört med de andra nätterna däremot sov jag ju massor så jag får ändå se det som en bra natt.
På morgonen kollade jag mitt blodsocker, 5,4 vilket är superhögt för att vara mig. Vet inte om jag skrivit det men när jag låg på badrumsgolvet helt borta kollade jag också bara för att jag var så nyfiken och då hade jag hela 7,0!!!! Läste på sen att hög feber ger högt blodsocker så det var ju inget konstigt. Men varför har jag fortfarande högt? Kan det bero på dålig sömn bara? Kollade även lite senare på dagen och då låg det på 5,9.  Anledningen till högt blodsocker kan vara att levern som också nu är lite överbelastad kämpar med sin glukoneogenes, nyproduktion av glukos, och då kan det råka bli lite högt. Det är heller inte ovanligt när en går över till carnivore.

Pratade med min coach idag om alla mina funderingar. Nu ska ni få höra!!!!
Hon var inte ett dugg förvånad att jag blivit sjuk. Det är vanligt. Mitt immunförsvar jobbar för fullt just nu med att rensa. Det är full fart inuti. Så när mannen kom hemdragandes med bakterier jag i normala fall står emot hade mitt immunförsvar ingen kraft över. Antagligen därför också som jag blev så himla dålig. Detta är också ett bevis på att det finns saker att städa ur. Så intressant…. Så glad att jag hoppade upp på tåget igen. Hon tyckte absolut jag skulle fortsätta om jag kände mig lugn i det. Min lilla oro jag känt släppte helt och jag återfick mer styrka och energi. Jag behöver heller inte bli stressad över att jag äter för lite, jag kommer att känna det. Jag behöver lite på att min kropp säger till när den vill äta och när den är mätt. Blir det ibland en längre fasta så blir det. LITA PÅ MIN KROPP HELT ENKELT!
Som idag tex åt jag lunch vid 13.00. 2 stekta högrevsburgare med ett halvt paket bacon. Nu är kl 21.00 och jag har inte känt en endaste liten antydan till sug eller hunger.
Under en carnivore-diet behöver vi inte lika mycket energi i form av kcal då det vi äter är så otroligt näringstätt. Så att stirra sig blint på kcal-mängd funkar liksom inte.

Däremot måste jag vara noga med mina elektrolyter, salter och mineraler.

Så nu ska jag inte hålla på och mäta och väga utan bara gå på känsla. Såklart alltid se till att det finns fett med i måltiden men inte vara orolig att jag får i mig för lite.

Nu längtar jag bara tills jag känner mig helt återställd efter helgen så att jag kan komma igång igen med styrketräning. Undrar hur mycket jag kan bygga denna period????
Jag känner mig helt frisk men kroppen är inte 100% stark ännu. Det blir löpning med min grupp imorgon och styrka på onsdag hoppas jag.

Lämna ett svar