You are currently viewing Carnivore under mars månad

Carnivore under mars månad

Jag har nyligen gjort ett hormontest via Nordic Labs. Det var ett så kallat DUTCH-test vilket innebar att jag under en dag gjorde flera saliv och urintest.
Testet gjorde jag för att jag länge vetat att jag har hormonella obalanser och nu vill jag veta exakt hur det ser ut. Som jag misstänkte såg det inte så bra ut. Jag har i stort sett redan passerat klimakteriet. Det är för tidigt för en kvinna i min ålder och kan faktiskt bli ett hälsoproblem om 20 år. Detta vill jag givetvis undvika. Hormonella problem har jag haft hela livet. Började säkert redan som barn. Jag har mått riktigt dåligt under den större delen av mitt liv. Depressioner, ångest och mindre bra relationer. Sen jag lade om min kost för 10 år sedan mår jag bra och känner mig frisk och lycklig. Men hormonerna är satta ur spel och det krävs mer för att få ordning på dem. Kanske att jag behöver ta hormoner, såsom östrogen. Bioidentiska givetvis.

Men mitt första steg till att försöka göra detta på egen hand är alltså att genomföra en månad med en carnivorediet. Det blir som en slags reset och det finns många som fått fina resultat av det. Jag eliminerar då allt som kan reta mag-och tarmkanalerna. En elemineringskost helt enkelt.

I en carnivorediet äter vi endast från animalier. Alltså:
– kött och inälvor
– fisk och skaldjur
– ägg
– talg, ister och smör
– salt och kyddor

Vissa äter också fullfeta mejerier men jag ska köra helt strikt har jag tänkt. Kaffe och te tänker jag dricka. Samt extra mineraler och C-vitamin. Kött och ägg innehåller alla näringsämnen vi behöver förutom C-vitamin.

Jag kommer att göra mycket biffar på färs och lever så det blir enkelt att ta fram från frysen. Dricka buljong. Viktigt också är att få i sig tillräckligt med fett vilket jag förstått kan vara svårt. Jag ser verkligen detta som en utmaning och är förväntansfull inför vad det kommer att ge mig.

Min förhoppning är att varje vecka dokumentera här på bloggen. Hur jag mår och vad som händer i min kropp. Jag kommer att mäta mitt blodsocker och ketoner. Även blåsa i min Ketonix.
Från början var min tanke att jag skulle träna hårt för muskeltillväxt men för bästa effekt om jag ska se till mina hormoner behöver jag istället ta det lugnt. Jag ska utveckla min meditation och mina andningsrutiner istället. Jobba med köldterapi och vara mer i skogen.

Jag hoppas du vill vara med mig på denna resa.

Den 1 mars startar jag alltså!

Om du är intresserad över att följa mig under mars har jag startat en grupp på Facebook där jag kommer att dela med mig av mina upplevelser. Här: https://www.facebook.com/groups/278272280307784

 

Lämna ett svar