Mätning innan och efter Carnivore

Nu är jag klar med mina 4 veckor på en carnivore-diet. Det har gått förvånansvärt bra. Har trivts bra med maten och inte saknat något. Nästan så att jag varit rädd att äta annat än kött, fisk och ägg.
Jag har mått så otroligt bra. Så vill jag alltid känna. Lycka och lätthet i kroppen…

Nu har jag börjat lägga till lite andra råvaror. Råkade få i mig lök i helgen och reagerade med uppblåst mage, gasig och halsbränna. Däremot avokado och broccoli har gått utan problem. Även lite opastöriserad ost gick fint.
Idag har jag tagit lite kokosflakes och två paranötter. Saknar nötter massor….
Jag håller just nu på att grotta ner mig extra mycket i lektiner och kommer därför att plocka bort vissa nötter och frön från min kost. Även en grönsaker tänker jag i största mån undvika. Tycker att det låter rimligt att vi inte bör äta för mycket lektiner. 
Min kost nu kommer att vara en striktare variant av Paleo, inriktad AIP. Funderar på två proteinfria dagar i veckan. Detta körde jag ju hela hösten och mådde bra av det. Snart börjar grönsakssäsongen och då känns det bättre när det går att få tag på lokala grödor.

Innan jag startade min carnivore gjorde jag en mätning i min InBody. En mätning i kroppssammansättning. Alltså hur det ser ut inuti. Att mäta är att veta anser jag. Har ju samtidigt mätt mitt blodsocker varje dag samt både blodketoner och ketoner i utandningen. Det var lite svajigt i början men sista två veckorna har det varit stabilt på lågt blodsocker och höga ketoner.
Nåväl, nu till Inbodymätningen. Så här såg det ut igår när jag mätte mig.

Det intressanta är ju egentligen förändringen. Jag har gått ner 1 kg i vikt, ökat 0,5 kg i muskler och minskat mer än 2 % i fett. Mitt viscerala fett har minskat med 1 poäng vilket betyder att det är fett runt organen som försvunnit vilket är det man vill. Önskad poäng här är 4-8.
Jag är väldigt nöjd med resultatet. Har förut inte alls känt mig bekväm i en vikt över 70 kilo men om det betyder ökad muskelmassa och mindre fettprocent känns det helt ok.
Jag känner mig även mer slimmad nu och mindre uppsvälld runt magen. Men jag misstänker att ju mer jag går tillbaka till min vanliga kost kommer det att återkomma. Min förhoppning är att jag ska vara försiktig med sådant som sväller, stå emot mejerier (som jag vet inte är bra för mig) och lyssna på kroppen. Inte alltid lätt när suget slår till.

Mina knep ska vara mct-olja och glutamin vid sug.

Den här resan har varit härlig och jag har en tanke på att genomföra detta minst en gång per år i alla fall. Tror det har rensat mycket och stabiliserat mina mättnad-och hungershormoner.

Nästa sak jag ska tillföra är kokosgrädde med bär som jag saknat så mycket. Kanske redan ikväll då det ju är våffeldagen……

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Michael

    Intressant att läsa om din carnivore-period! Jag är inne i en 60-dagars carnivore-utmaning just nu och ser fram emot liknande resultat i kroppskomposition och mående ? Har alltid mått bäst på carnivore och får liknande symptom som du beskriver i inlägget av att äta grönsaker, mejerier och nötter tex.

    1. Matilda

      Intressant… Det är verkligen en häftig upplevelse. Upptäcker allt på nytt känns det som. Blir förvånad över mina reaktioner. Har läst mycket om andra som kört carnivore men väldigt få har skrivit om reaktionerna efteråt, så skönt att höra att du varit med om samma. Kul att ni kör 60 dagar. Följer i naturligtvis….

Lämna ett svar