Du visar för närvarande Just nu: Hormonerna i fokus

Just nu: Hormonerna i fokus

Nu är min Carnivore avslutad. Det var betydligt jobbigare än vad jag hade kunnat förutse att gå tillbaka till min vanliga kosthållning. Första dagarna var kaos och då jag inte hade en perfekt plan på hur det skulle gå till tappade jag kontrollen och åt inte alls det jag borde.
Magen var uppblåst och halsbrännan ska vi inte ens prata om….

Jag upptäckte att blomkål och broccoli var det bästa i grönsaksväg. Nu går även alla sorters kål bra. Min tanke just nu är att äta en strikt variant av Paleo, alltså mejerifritt och endast lite kolhydrater. De kolhydrater jag lägger till är lite rotfrukter och honung. Jag behöver kolhydraterna för att hjälpa kroppen att omvandla till östrogen och progesteron. Om jag nu inte redan är i klimakteriet…. Då är det tyvärr för sent och jag kommer att behöva ta östrogen som tillskott. Idag tog jag det sista blodprovet för att få reda på hur det ser ut och sen blir det en gynkontroll på Hercare.
Just nu läser jag mycket om lektiner och väljer även därför att undvika mat som innehåller mycket av det. Det betyder inga grönsaker med frön i (tomat, paprika mm) för att se hur min mage beter sig. Det jag märker direkt är att svullnaden gått bort. Detta med lektiner är verkligen spännande, nu tror jag inte att allt bottnar i det som det står om i boken; Växtparadoxen, men det låter vettigt. Växter, frön och kärnor är till för att fortplanta sig och vill inte bli uppätna. Dessutom hävdar författaren att fullkorn är mycket värre än det skalade och vita. I skal och frön sitter de mesta av lektinerna. Jag har även beställt en tryckkokare då man kan koka bort lektiner på det sättet.

Utöver det fortsätter jag att göra mina andningsövningar. Går och lägger mig tidigt. Och väljer att vara glad……

Lämna ett svar