Borås del 2

Här är jag precis i början på mina sista 5 km. Kanske lite tunga ben i början från cyklingen men det var inte så farligt. 

Kände att jag verkligen ville göra mitt bästa så jag gasade på så gott jag kunde och för varje km såg jag på klockan att det var riktigt bra tider. Det var härligt hela vägen. Alla jag mötte under banan gav hejarop, även de andra löparna. Det var så himla härligt att få springa in mot mål och se både Johan och barnen heja. 

En seger! 


Johan hade fått punka så han var väl inte lika glad som mig men ändå nöjd. 


På kvällen när vi läste av resultaten såg jag att jag kommit på 25:e plats av alla damer, det kändes grymt kul. Finns mycket att bättra på för mig. 

Vi åkte till Navet som är ungefär som Tom Tits i Södertälje men jag tyckte detta var mycket bättre. Vi var nog sist ut. Under tiden försökte några sno våra cyklar bak på bilen, de hade inte mycket kvar att såga av på låset. Vilken tur för oss, hade verkligen varit tråkigt om vi blivit av med cyklarna. 

Dagen efter var det då dags att röra på sig igen. Nu var det swimrun, 12 km löp och ca 1,2 km sim. Kände mig ändå hyggligt bra i kroppen. Hade knappt sovit nåt så jag var trött men stämningen i tävlingsområdet var god så jag vaknade till liv. Träffade en av de tjejerna som var med på simcampen i Linköping. Hon skulle också köra för första gången och med sin man. Det var kul att träffa någon jag kände igen. 

Den här gången var jag inte ett dugg nervös, kände mig lugn. Vi sa att vi tar det som det kommer, vi har ingen tid att passa eller slå. 

Här sitter jag kanske nån kvart innan start. För mig är numera huksittande en vila. Här har precis starten gått och vi får hejarop av familjen. 


Det började med uppförsbackar….. kändes som en evighet innan vi kom till första simningen. Benen var som blyklumpar och jag tänkte fler än en gång att detta nog inte skulle gå så bra. Kändes sjukt långt att springa 12 km idag. 

Simningen gick jättebra. Behövde inte stanna upp en enda gång och kylan gjorde mig ingenting. Det var nästan skönt. 

Sen bara tickade det på. Vi hade ett bra flow. Helt plötsligt var vi på sista kilometrarna. Simningarna gick bra alllihop, lite vågigt på ett ställe men annars bara kul. 

Ungarna stod vid sista uppgången från vattnet och sprang sen efter oss hela vägen in i mål. 


Det var så skönt när det var över. 

Det var verkligen ingen tid att skryta med men vi hade ju faktiskt kört dagen innan också så i det stora hela var det grymt bra tycker jag. 

Energimässigt höll jag ihop bra.  Tog inget under triathlon men på swimrun tog jag en nötcreme efter 1,5 timme. Och vatten vid stationerna. 

Jag tog inga kolhydrater alls varken innan eller efter. Det funkade toppen för mig. 

Det här var verkligen inte mina sista lopp inom detta utan nu kollar vi redan på vilken tävling vi ska köra nästa gång. 

Gänget i Borås hade verkligen gjort ett kanonjobb. Det var så bra snitslat, härliga funktionärer, trevliga banor och gött häng helt enkelt. Vi kommer tillbaka. 

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Staffan Isacson

    Tack för en trevlig racereport. Mycket bra jobbat! Är det dock något jag ogillar, så är det cykeltjuvar!!

Lämna ett svar