Varför mammaträning efter graviditet

Jag får ibland frågan om varför vi behöver stärka upp mammakroppen och då främst den djupa magen, eller de inre magmusklerna. Här kommer min teori om varför vi behöver tänka på det och träna upp det. Varför fixar våra kroppar inte det av sig själva?

Om vi tänker evolutionärt på människan och vårt rörelsemönster så har vi aldrig någonsin varit så stillasittande som nu. Vi sitter och äter frukost, sitter i bilen till jobbet, sitter på jobbet, sitter framför datorn när vi kommer hem. Människan är inte skapt för detta. Vi är skapta för att alltid vara i rörelse, sitta på huk, lyfta, bära, springa och släpa. Våra inre magmuskler var förr alltid ”på”, även under graviditet och direkt efter. Då behövde vi inte träna upp den igen. Men nu sitter vi mycket under graviditeten, tar det lugnt och ska verkligen inte lyfta, bära eller anstränga oss. Är det verkligen det bästa? Jag tror inte det…..
Men det här betyder ju också att vi är svaga i bålen och behöver bygga upp styrkan igen efter graviditeten. Dels för att vi vill orka bära barnen men också för att inte få skador som kan uppkomma av svag bål. Det är även många som vill komma igång med träningen och då är det väldigt viktigt att börja med att bygga styrka inifrån. En stark bål är nyckeln till skadefri och utvecklande träning. Jag har sett så många mammor få otroliga resultat på bara några veckor. Med envishet och disciplin kan vi komma långt.

Faktiskt är det väldigt många som inte fött barn som också skulle behöva träna upp den inre magen. Ni är också välkomna att träna med mig såklart!!!

Lämna ett svar