You are currently viewing Vasaloppsleden Dag 3

Vasaloppsleden Dag 3

Sov inte jättebra inatt heller men som sagt, jag är van vid det. Vi kände oss lite slitna sen gårdagen men var ändå sugna på att komma iväg. Packade ihop väskorna och lämnade dem i en stuga för att hämta upp dem senare. Så idag blir det lätt packning med endast det vi behöver under dagen. Det kändes lätt och skönt.
Vi hade bara ett problem och det var att vi hade med oss två stycken powerbanks men tyvärr ingen sladd. Båda våra telefoner var i stort sett tomma på batteri och vi ville ju verkligen kunna ta kort även denna dag.
Började springa och strax kom de berömda Lundbäcksbackarna. Precis innan Oxberg, 5 km, svängde vi in till mannen som erbjudit oss varmt vatten kvällen innan. Han blev lite chockad över att vi kom så tidigt men fixade mer än gärna varmt vatten till våra termosar. Vi passade även på att fråga om han kanske hade en Iphone-sladd att låna ut till kvällen. Han rotade runt länge men hittade ingen. Nåväl, inget att göra åt. Sprang vidare mot Oxberg-kontrollen. Efter en liten stund kom mannen körandes och stannade vid oss. Han hade lånat en sladd av sin granne som vi kunde få låna under dagen. SÅ himla gulligt. Jag måste säga att alla vi träffat på längs vägen har varit otroligt tillmötesgående och trevliga. Det har verkligen berikat dessa dagar.
Vi drack vårt kaffe och sprang nu mot Gopshus. Längs vägen fanns en bäck med gott vatten. Damen vi träffat första kvällen sa att hon hade fikat i Gopshus så vi hade hoppats på att hitta något här där vi kunde få köpa lite pålägg då vi hade med oss eget bröd. Men inget fanns. Fin utsikt men vi bestämde oss för att fortsätta till Prästskogskojan och äta vår frukost där. Nu började det bli varmt också. Gick tyvärr inte att bada där men vi åt lite i alla fall. Nu i efterhand skulle vi ha ätit lite tidigare men vi ville ha den där fina platsen och helst ett bad också. Tredje dagen är lite jobbigare och då är det viktigt att vi får i oss energi och vatten. Vi hade druckit lite för dåligt de två dagarna tidigare och nu fick vi känna på det. Hade inte samma energi idag. Beror på flera faktorer men främst på värmen. Den steg upp över 25 grader.
Det blev bara ett snabbt stopp för vi ville fram till Hökberg, ca 15 km från starten i morse. Här pratade vi lite med cyklister som var ute på leden. Hade bestämt innan att vi skulle ta leden uppför Hökberget istället för nedanför. Det var 4 km upp och ner till Läde. Fina stigar och fin utsikt. Tog en kaffe och lite choklad där uppe. Fin löpning ner till Läde. Här fick vi äntligen bada!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fick en massa ny energi av badet. Jag har haft mindre energi än vanligt idag så detta var verkligen toppen!

Från Läde var det 5 km till Eldris. Mest grusväg och nu var det lite lättare att springa. I Eldris letade vi upp en skuggig plats för att äta lunch, nu var det riktigt varmt. Närmare 30 grader….
Härifrån till Mora är det bara 9 km och nu känns nedräkningen.

Jag ska vara ärlig och säga att detta inte var lätt. Värmen tog knäcken på mig. Metrarna segade sig fram. Ni som har varit här vet att det är sandigt denna bit och det känns som att man är i en grop, helt kvavt och varmt. Jag var svimfärdig. Fick stanna några gånger. När vi kom till undergången bara två km från Mora doppade vi huvudet i ån. Gick en liten bit och sen kändes det faktiskt mycket bättre. Sprang sista biten utan några större problem. Glömde bort att den tillfälliga bron över inte låg i så det blev en liten omväg in till vägen mot mål. SÅÅÅÅÅÅ skönt att vara framme.


Vi är så himla nöjda över dessa dagar. Vilken resa. Vilken upplevelse.

Så nu vill vi genomföra denna resa tillsammans med flera. Då kommer vi att ha en följebil som tar all packning och vi kommer inte ha ont om vatten eller mat. Det här kommer att bli fantastiskt.

Häng gärna med oss!!!

Läs mer här:Löpäventyret

 

 

Lämna ett svar