Kombucha

Jag har blivit kombucha-galen. Denna fantastiska dryck som är toppen både för din hälsa och mage, och dessutom smakar gudomligt gott. Jag har många många liter på gång samtidigt, alla i olika datum så det alltid finns att dricka och startvätskor att sälja. Om du bor i närheten av Falun är det bara att höra av dig. Jag vakuumförpackar dem så de håller bra. Det borde även gå att skicka per post.

Jag tycker om den när den är riktigt sur. Den jag dricker just nu är 18 dagar gammal. Jag gjorde även fermentering nr 2 på en del idag. 3 flaskor med citron och ingefära som blev riktigt gott. Sen provade jag något nytt med svarta vinbär, smakade bra men vi får se hur det blir när den är klar. Fermentering nr 2 tar några dagar, det är olika från gång till gång. Denna gång hälls kombuchan upp i en plastflaska och man försluter den. Därefter luftar jag den minst en gång per dag. När det blivit mycket kolsyra som pyser vid luftningen är kombuchan klar. Då häller jag över i små glasflaskor och ställer in i kylen, där håller de i flera månader.

Jag är så glad att jag till slut tog tag i detta. Det är riktigt roligt och jag märker att intresset är stort här i dalarna. Jag säljer både startvätskor för de som vill prova att göra egen men även drickfärdig på småflaskor att köpa med sig hem. Köper du en startvätska får du med dig en beskrivning om hur du går till väga.

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. hanna

  Hej! Är intresserad av att ge mina scobys till ME-sjuka i ett community. Så undrar hur du har gjort för att skicka dem utan att kulturen dör? Jättetacksam för svar!

  1. Matilda

   Hej
   Jag vaccumförpackar mina innan jag skickar dem. De klarar sig några dagar så.

 2. Britta

  Hej Matilda,
  Jag har köpt två flaskor av din goda kombucha hos Erkers i Laknäs. Nu har jag gjort en ” mamma ” som ser jättebra ut från en flaska med hallonsmak och undrar om den är lika bra och hälsosam kombucha som när en använder din starter? Har läst en del på webben om att innehållet kan variera i fråga om jästsvampar och nyttiga bakterier.

Lämna ett svar