Retorikkurs

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hälsa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Nu har jag så smått landat sen de intensiva dagarna fyllda med retorik.
Jag har länge varit intresserad av ämnet och haft en lite outtalad dröm om att gå just denna kurs. Elaine Eksvärd, ägare till retorikfirman som höll kursen ”Snacka snyggt”, har jag följt under en längre tid. Jag har alltid inspirerats av hennes föreläsningar och böcker men gillar henne även som person. Har läst hennes blogg i många år. Jag gillar hennes frispråkighet och humor.
Nu var det inte hon som höll i just denna kurs men det gjorde verkligen ingenting. Tomas Rimeika, retorikläraren, var otroligt proffsig och kunnig.
Vi kastades direkt upp i ett personligt framförande inför gruppen. Det blev totalt 4 st under dessa två dagar, 3 på 1 min och den sista på 3 min. Här lärde jag mig så mycket, dels hantera min nervositet men även att kunna leverera under kort förberedelse.
Jag fick med mig några ovärderliga verktyg men också så mycket bra feedback från både Tomas och mina kurskamrater.
Jag kan verkligen rekommendera denna kurs. Självklart måste jag ju gå vidare med nästa kurs, Snacka snyggare.

Ibland tänker jag tillbaka på hur jag var för bara tio år sedan. Så stor förändring. Inte bara det att jag är lyckligare och friskare, utan annorlunda som person. Jag var så blyg och rädd. Såg mig själv som dum och inget värd. Vågade aldrig ta första steget, visste inte vad jag skulle prata med främlingar om (detta har jag kvar lite av men jobbar på det), kände mig osäker i största allmänhet.
Och idag….. Jag vill så mycket mer, lära mig så mycket mer, älskar att träffa nya människor som kan inspirera mig, vågar ta plats. Tycker om mig själv. Tycker att jag duger. Vågar stå för mina åsikter och den jag är. Utsätter mig  medvetet för skrämmande saker för att utvecklas. Vill hela tiden bli bättre på mina svagheter och även våga erkänna dem.

Jag VET att kosten har en stor del i detta. Att äta och tillföra det som kroppen behöver och mår bra av. Istället för att äta främmande, ej artegen föda som belastar kroppens funktioner. Vi är inte bara kalori in, kalori ut utan det är så mycket mer komplext.

Lämna ett svar