You are currently viewing Planera in min träning

Planera in min träning

Igår fick jag uppleva, och inte bara coacha om, hur viktigt det är att boka in mina träningspass som om det vore ett riktigt jobbmöte som jag ej får missa.

Jag håller, som du kanske vet, i två löpgrupper här i Falun. Dessa sker på kvällstid och nu är det riktigt mörkt ute så det krävs både pannlampa och rexlex.
De senaste åren har jag kommit att tycka om att vara ute i skogen i mörkret, det är något visst med att endast se skenet från min lampa. Jag har inga problem med att vara ute själv men när vi är flera i en grupp blir det en häftigare känsla. Det slog mig just nu i veckan då vi var ute och sprang.
Det var en sådan eftermiddag där jag suttit på tok för många timmar framför datorn, jag kände mig trött och noll energi. Hade inte alls någon lust att klä om till löpningen. Var lite frusen också… Du vet, alla de där tankarna som försöker få mig att stanna hemma. Det är som att det försiggår en dialog inne i mitt huvud.
Nu är det ju så att det är jag som är ledare i löpgruppen så att utebli finns ju inte. Bara att byta om och ta mig iväg alltså…

Jag måste erkänna att det var ganska tungt och jobbigt de första 10 min men sen började kroppen vakna till liv och värmen börja sprida sig. Och vipps så var vi mitt ute i skogen och sprang intervaller. I mörkret med endast våra pannlampor som sken. Full fokus på alla rötter och stenar. Det går verkligen inte att tänka på något annat!

? Det här är vad jag kallar för mindfulness! ?

Att bara vara här och nu. Det gick inte att tappa fokus för då hade jag kanske snubblat. Många tycker att mindfulness är flummigt och ”ingenting för mig”. Men det behöver inte vara att sitta stilla och försöka tänka på ingenting. Det handlar om att vara här och nu, uppleva det som händer just NU! Om du tänker efter; hur ofta är du det? Utan någon som pickar på din uppmärksamhet? (läs mobilen….)
Det tål att funderas på, eller hur?
Tanken slog mig också (IGEN) att jag var så full av energi, lust och glädje när passet var slut, och att känslan innan var totala motsatsen.
Det är just detta jag pratar om när vi ska försöka hålla i vår träning, att vara konsekvent. Bara göra det du har planerat och inte låta tankarna där inne som hittar bortförklaringar ta plats. Bara gör det!
I de flesta fall får du energi av att komma ut!

Dessutom kände jag mig både stark och snabb! Många av mina deltagare är ju unga och kvicka i benen så det är inte alltid jag hänger med faktiskt. Men idag gjorde jag det. Och det var en rejäl boost ?

Så var är det jag vill ha sagt med detta?
Jo, att planeringen av det du vill göra, oavsett om det är ett träningspass, ringa ett samtal eller laga mat, ska vara A och O. Vilken dag och vilken tid behöver sättas för att det ska kännas viktigt. De negativa tankarna som kommer till oss innan är som sagt bara tankar och du är helt kapabel till att inte låta dem ta plats. Släpp inte in de tankarna som motarbetar. Det går faktiskt! Jag kan prata högt med mig själv ibland för att bli av med dessa tankar. Typ; Matilda, du kommer att må bra av att komma ut på en löptur. Du bli varm och känslan efteråt kommer att vara grym. Bara ge dig ut nu!!!
Det brukar hjälpa för att mota bort de negativa tankarna.
Har du provat någongång?

Just sån här coaching är det jag ger till mina medlemmar i MBHälsa community och jag får det bekräftat hela tiden att de uppskattar känslan av att jag alltid finns där vilket ökar motivationen till att hålla i träningen. Det finns en plan och tider för när träningspassen ska genomföras.

I min föreläsning går jag igenom de tre största misstagen till varför vi inte håller i vår träning. Nu har du lärt dig ett av dem!
För att veta hur du tar makten över dem och inte låter det hända dig tycker jag att du ska gå in och titta på föreläsningen. Du får du samtidigt veta en del om mig och vilka misstag jag har gjort.

Kram Matilda ?

Lämna ett svar