Funktionsmedicinsk personlig tränare

Ännu en kurs avslutad. Denna hette Medicinsk livstidstränare och var en påbyggnad till min Pt-utbildning. Jag har fått ännu mer kunskap inom mammaträning och gravidträning vilket som ni säkert vet jag brinner lite extra för. Hoppas jag snart kan få igång lite grupper för gravida också.
En hel helg ägnades åt massage och triggerpunkter. Det här har jag velat lära mig länge och jag tror det kommer att bli ett riktigt bra komplement till mina pt-tjänster.
Sista delen var funktionsmedicin. Ett bra komplement till allt jag redan läst om kost för en bättre hälsa och en fungerande,  stark kropp.

Jag känner mer och mer att jag vill jobba med hela individen. Inte bara träning. Inte bara kost. Jag vill jobba med alla delar som behövs om en vill må sitt allra bästa jag och optimera sin hälsa. Det är riktigt häftigt vad vi själva kan göra med rätt verktyg. Varje människa är unik och det finns ingen mall som passar alla. Så jobbar jag iofs redan idag men nu ska det finnas en tjänst där du får alla bitarna.

Det finns så många som inte mår bra. Som inte vet hur vi kan äta för att må bra. Som tror på reklamen som säger vad som är nyttig. Vi pumpas redan från barnsben att fett är farligt. Många barn har ätstörningar vid låg ålder. Jag orkar knappt med det. Med rätt och näringsrik mat mår barnen bättre och håller sig friskare. Med rätt och näringsrik mat mår vi alla bättre. Men vad är då det för mat? Ja, ren och oprocessad mat utan innehållsförteckning. Kött, fisk och ägg är otroligt viktigt för oss att få i oss. Grönsaker är bra men se till att de är obesprutade och köp helst bara svenskt. Det är tyvärr alldeles för lätt att köpa näringsfattigt halvfabrikat.
”Det mänskliga djuret behöver äta sin riktiga mat för att vara friskt”

Så nu kommer jag börja använda Funktionsmedicinsk pt som titel.
Känns bra.
Känns rätt.
Nu kör jag…….

Lämna ett svar