You are currently viewing Vattenfasta dygn 3 VASS-metoden

Vattenfasta dygn 3 VASS-metoden

Bastu och kallduschar med dottern

Jag avslutade min vattenfasta på 3 dygn enligt Dr. Sanna Ehdins VASS-metod  igår. Sista kvällen tog jag en långbastu med flera kallduschar. Även denna kväll fick jag sällskap och nu var det 7-åriga dottern som ville vara med. Så glad över att de vågar testa och tycker det är spännande.

Höga ketoner och lågt blodsocker

Jag hade svårt att bli riktigt varm och svettas, kanske för att jag fastade. Vet inte varför.
Innan jag gick och la mig blåste jag i min Ketonix, 126!!!!, det är ju helt galet. Har haft 100 förut då jag gjorde en 6 dagars fasta.
Hade en ganska jobbig natt, frös mycket och hade svårt att somna. Men vaknade utvilad. Kände direkt när jag gick upp att jag hade väldigt lågt blodsocker, jag är ganska känslig för det. Mätte och jag var nere på 3,3 i blodsocker och 3,9 i blodketoner. Hoppade över kallduschen och mediterade endast.

Yr och svimfärdig

Jag blir lite yr och det känns inte bra när mitt blodsocker är så lågt. Då jag även har väldigt lågt blodtryck känner jag mig svimfärdig tidvis. Så jag tog mig en kopp benbuljong på förmiddagen med en kaffe spetsat med mat-olja. Det kändes riktigt bra och jag fick tillbaka energin.
Åkte iväg och höll i mina mammaträningsgrupper och när jag kom hem därifrån vid 13.00 åt jag lunch. 72 timmer sedan jag åt sist. Det blev en tallrik med pölsa, ägg och min egen blodpudding.

Mår helt underbart

Denna fasta har varit underbar, mått toppen hela tiden och känt mig fylld av energi. Saltflusherna har verkligen ökat på den lätta och rena känslan. Däremot tog det längre tid för magen att återhämta sig. Jag brukar inte märka av någonting men denna gång kändes det som att allt jag åt det första dygnet åkte rakt igenom. Tog några gram C-vitamin dagen efter och då blev det bättre.

Dagen efter kom också den där efterfasta-energin som är så cool. Det spritter liksom i kroppen… Känner mig levande. Stark. Lycklig. Odödlig.

Fortsatt hög förbränning

Även samma kväll som jag bröt fastan hade jag över hundra när jag blåste i ketonixen och kvällen efter det låg den på 86. Så kroppen fortsätter verkligen att vara en fettförbränningsmaskin vilket jag också känner.

Planerade fastor

Nu är min plan att varje måndag göra alkalisk flush följt av ett dygns fasta, ibland 1,5 dygn beroende på när jag intog senaste måltiden. Men alltid fasta på måndagar. En gång i månaden, alltså var fjärde vecka, kör jag enligt VASS vilket betyder den stora saltflushen följt av minst 36 timmar fasta.

Det känns som en otrolig hälsoboost.

Lämna ett svar