You are currently viewing Träningsretreat på Susannas Herrgård

Träningsretreat på Susannas Herrgård

Jag börjar så smått landa efter en helt makalös och fantastisk helg….

Sanna och jag pratade med varandra första gången i november och kände direkt att vi ville göra denna helg ihop. Susannas Herrgård är helt magisk och perfekt för en träningshelg. Allt är toppen, antal rum, Ladan, Loftet, köket och naturen. Det har varit så kul att planera upplägget med all träning, meditation och mat. Det känns verkligen att vi fick ihop en bra mix av delarna och att det även fanns möjlighet för deltagarna med egentid och vanligt häng.

Vi har fått så fina utvärderingar av deltagarna och jag blir helt rörd över alla fina ord jag fått under helgen. Har svårt att ta till mig allt. ♥

Fredag: Från 14.00 började deltagarna att droppa in, totalt 15 st, och Sanna visade runt alla medan jag lagade klart middagen. Det var en vegetarisk helg med fokus på den rena maten.
Vi hade en presentation under middagen och alla fick säga några ord. Vårt ledord var:
Prova nytt och sätt nya mål.
Efter middagen körde vi ett rörelsepass, SomaMove-inspirerat, uppe på loftet följt av en entimmes Kundalini-meditation. Det var underbart att få köra ett pass med deltagare irl, kändes så länge sen och jag var helt lyrisk efteråt. Kundalinin var helt magisk… Skaka, dansa och meditera. WOW!!!!

Lördag: Medan det serverades frukost gjorde jag iordning styrkepasset som vi höll i Ladan. Tack och lov var det inte -15 längre då det inte finns någon värme där, -2 visade termometern. Jag körde själv passet och fick upp värmen efter ett tag. Lite kallt om händer och fötter men det skulle nog gå bra.
Hämtade upp gänget och vi satte igång. Det var olika stationer uppdelat på olika muskelgrupper. Så häftig lokal och gott om plats för dans i pauserna. Alla peppade varandra och bjöd verkligen på sig själv. Så fin stämning…
Sen var det direkt tillbaka till herrgården för att servera lunch, broccolisoppa med massa tillbehör. Efter lunch och lite häng fick deltagarna gå iväg på ytterligare en meditation på loftet. Jag lagade pajer inför middagen.
När mörkret lagt sig var det dags för en löptur/powerwalk i skogen bort till kraftverket. Det blev en magisk runda i pannlampornas sken. När vi kom tillbaka var isvaken öppen och alla som ville fick doppa sig. Det var flera som provade för första gången, så himla bra gjort. Det var nog första gången jag kallbadade i mörkret men definitivt inte den sista!
Sen fick deltagarna bubbla, hänga och umgås tills middagen var klar.
Vi hade informerat om att det fanns tillfälle till att prova på en fasta under helgen vilket betydde att det inte serveras någon frukost på söndagen utan endast lunch. Det betyder fasta mellan middagen, 20.00, och lunchen, 12.00, vilket är en 16 timmars fasta, sk periodisk fasta. Självklart fick de som vill frukost, det var inget tvång.
Kl 21.00 på lördagskvällen var det dags för en dansmeditation på 20 min. Så coolt att dansa tillsammans och bara följa musiken och guidningen i det. Efter det gick de flesta tills sängs…. Ovaggade…

Söndag: Jag tyckte vi skulle lägga in ett HIIT-pass direkt på morgonen för att tömma glykogenlagret inför fastan fram till lunch. Så 8.00 stod alla redo för att ta sig till Ladan och ett Tabata-pass med Animal walks. Det var väldigt tyst i början, det kändes nästan som de var i chock… Men alla körde på och flera som aldrig kört tabata förut tyckte det var riktigt kul.
Efter det höll jag Yinyoga i 45 min följt av en workshop där vi pratade kost, fasta, hållning och kroppsfunktion. Här fick de även möjlighet att mäta sin kroppssammansättning i min InBody-maskin. Många ville testa. Kul! Hade även med mig blodsockermätare och de kunde göra test på jod-och zinkbrist.
Sen var det dags för lunch, grön ärtsoppa med en massa goda tillbehör. De som genomfört sin fasta var mycket nöjda och det gick ju (såklart) väldigt lätt och bra. Jag hade en genomgång av testerna och hängde sen kvar några timmar för att prata med deltagarna och svar på frågor.
En otroligt intensiv dag men helt fantastisk.

 

 

Av de utvärderingar vi fått in är deltagarna mer än nöjda. Vi gjorde det bra, jag och Sanna. Tänk att vi bara känt varandra i två månader och ändå lyckas få ihop detta. Känner mig stolt!

När jag kom hem möttes jag av sonen och jag blev inkastad i verkligheten igen. Behövde landa så det var helt underbart att få vara här och nu med honom i två timmar. Spelade först spel och sen var vi ute i snön i 45 min, jag sprang och han på sparken. Det blev MÅNGA stopp för att hoppa ner i snöhögar och klättra på stenar.

Det här var den bästa helgen jag varit med om när det handlar om mig som företagare. Detta MÅSTE jag få göra igen. Vi har redan börjat planera för fler helger.

Jag hoppas det blir snart igen…..
Kram ♥

Lämna ett svar