You are currently viewing Carnivore dag 12 – vattenfasta om 2 dagar

Carnivore dag 12 – vattenfasta om 2 dagar

Då är jag nu inne på dag 12 i min födofasta vilket innebär carnivore. Som jag tidigare skrivit kör jag så rent animaliskt som det går. Det har blivit något paket bacon då jag saknat smaken…. Igår stekte jag på en korv, lokalproducerad och KRAV, men magen svullnade upp direkt. Hade ingen innehållsförteckning på den men säkert potatismjöl i. Nu när jag äter snäll mat för tarmen påverkas jag direkt när jag får i mig annat.
Det har blivit mest nötfärs från gräsbetande kor, mycket rått med bara ghee och salt på….så gott! En sak som slog mig när jag var och köpte färs var priset och att alla klagar på att bra kött är så dyrt. Jag köpte ett pack på 500 g för 69 kr. Delade upp det på två måltider, åt endast ghee och salt till. Det tycker jag är billigt! Runt 70kr för en dags mat. Vi kanske ska fundera på hur mycket vi äter egentligen… Jag tror de flesta av oss äter alldeles för mycket och har vant kroppen vid det intaget och bränner det som vi äter.

Jag äter betydligt mindre än innan. Känner mig nöjd och mätt. Inga sug kommer under dagarna och jag behöver inte alls ha några matrutiner. Jag äter när det passar, 2 gånger om dagen. Ser till att få en längre fasta, minst 16 timmar, under dygnet och enklast för mig är att inte äta på morgonen. Vissa dagar äter jag heller ingen middag så ofta blir det 18-20 timmars fasta. Bekommer mig inte det minsta. Jag tränar på precis som vanligt, känner mig faktiskt starkare och snabbare än innan. Fyller inte på med något särskilt utan kan träna närsomhelst på dygnet. Testade tom att springa ett långpass i lördags och det gick förvånansvärt lätt. 2,5 timmar i skogen med endast vatten och elektrolyter med mig. Kände mig lätt, stark och euforisk. Jag har förvisso gått ner några kilo vilket gör det lättare att spring men ändå…

Jag älskar hur jag mår och kroppen känns. Slank och osvullen. Magen är så lugn. Jag sover djupt och känner mig pigg. Men absolut, maten är tråkig, det smakar samma lika och är väldigt brun och grå. Saknar att tugga något hårt och krispigt så det blir några fläsksvålar ibland bara för att få känslan.
Då detta känns så himla bra funderar jag en del på hur jag ska äta sen, efter vattenfastan. Jag vill inte leva carnivore på 100% men skulle vilja hitta något mellanting. Det är dessutom väldigt praktiskt att bara äta kött, kräver knappt någon förberedelse eller tid för matlagning. Ska fundera mer på detta under fastan.

Som sagt på söndag startar jag min vattenfasta enligt VASS-metoden. Det står för vattenfasta Sanna Special och är skapad av Sanna Ehdin. Så här ser mitt upplägg ut:

 • lördag kväll – alkalisk flush. En mild tarmsköljning
 • söndag morgon – saltvattenflush. Dricker havssalt i en större mängd för en större rensning för tarmarna. Tar därefter de rekommenderade tillskotten.
 • från nu endast vatten och kaffe
 • tisdag morgon en dos aktivt kol och mct-olja i kaffet. För att få ut ev toxiner i tarmen

Planen är 3-5 dagar beroende på hur jag mår. Jag har fastat många gånger innan och vet hur det ska kännas. Känns det inte bra på måndagen avslutar jag. Kroppen kommer att visa mig vägen…

Det bästa av allt är att jag på söndag dag kommer att åka ut till en stuga mitt i skogen helt ensam och tillbringa ett dygn där. Ingen el, inget vatten, ingen telefon, ingen klocka. Bara jag och naturen. Elda i stugan och sova i sovsäck. Gå och lägga mig när jag är trött och gå upp när jag vaknar. Total dopaminfasta helt enkelt.
Det känns både skrämmande och spännande. Jag längtar….
En riktig utmaning för mig ?

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Lotta

  Jättespännande att följa dig. Jag har beställt hem Maria Emmrich bok om att födoämnesfasta enligt hennes protokoll. Jag skulle också behöva ”Reseta” kroppen efter sommaren och då är ju vattenfasta ”enkelt”. Jag körde en 3 månades superstrikt carnivoreperiod i höstas (-21) för att läka ut SIBO bla.
  Intressant att följa din ”resa”. 🙂

  1. Matilda

   Hej Lotta.
   Tack för din kommentar. Det gör mig glad att du tycker det är spännande att följa mig. Härligt med 3 månader carnivore. Blev resultatet lyckat? Jag följer Maria, hon är spännande och bjuder på mycket gott.
   Lycka till med din fortsatta resa ?

Lämna ett svar