Tankarna….

Just nu är det många tankar som snurrar. Många beslut att ta. Stora förändringar som sker.

Igår begravdes min fina vän Anna Reyier och jag kunde vara med via länk online vilket jag är otroligt tacksam över. Hon var så stark och lugn. Hon var min första vän här upp i Falun och jag är så glad över att vi hittade varandra. Vi hade så mycket gemensamt och våra samtal var långa. Jag fick vara en stor del av hennes tid genom sjukdomen. Tacksam över hennes tillit till mig. Jag känner stor sorg och saknad. Finns inga ord.
Men också stor tacksamhet över den tiden vi ändå fick.

Under mars månad ska jag hålla en carnivore-diet. Det började med att jag var nyfiken och vill utmana mig själv. Efter ett hormontest via Nordiclabs och samtal med en terapeut inom funktionsmedicin har vi bestämt att detta kan vara ett bra sätt att ”reseta” mitt system. För att försöka få igång min egen produktion av östrogen. Det visade sig nämligen att jag knappt har något. Kanske är jag redan i klimakteriet vilket är tidigt för min ålder. Efter många år av dålig kost, hög stress, p-piller och ångest/depression är hormonerna ur balans. Det sätt jag levt på senare år är bra på alla sätt och vis men har inte fått igång mina könshormoner. Har i stort sätt inte haft mens sen sista barnet, 7 år sedan, och vi gjorde ju 2 ivf vilket är ett tecken på att detta har varit ett problem länge.
Ganska snart efter samtalet bokade jag också in ett möte med Hercare för att få träffa en gynekolog och få utskrivet bioidentiskt östrogen och progesteron. Ifall jag nu är i klimakteriet behöver jag tillskotten för att undvika framtida sjukdomar.
Det finns två alternativ; antingen är jag i klimakteriet eller så kan inte min kropp omvandla DHEA till östrogen och detta ska vi alltså nu ta reda på. Två nya blodprov via werlabs ska göras, FSH och östrogen. Därefter tar vi nya beslut. Det lutar mycket mot att jag är i klimakteriet men vi måste veta säkert innan några tillskott skrivs ut och ordineras. För mig finns bara bioidentiskt som alternativ.

Om jag inte är i klimakteriet utan ska försöka få igång min egen omvandling kanske jag behöver tillsätta mer kolhydrater samt dra ner min träning avsevärt.

FÖRSTÅR NI HUR JOBBIGT DETTA ÄR FÖR MIG?!?!?

Jag mår inte alls bra av kolhydrater. Blodsockret går upp och magen slutar fungera perfekt. Jag älskar att träna. Det ger mig så mycket glädje och energi. Älskar att springa långt och länge.

Så nu är det inga långpass alls, inga pass med pulshöjning och all löpning i lugnt tempo. Jag kommer att köra mina onlinepass, det blir min träning. Det enda jag kommer att lägga till är pullups/chins. Få rep med lång vila. Det blir många promenader men även här utan hög puls och inte för långa.

Det där med kolhydraterna tar jag i nästa skede. Efter mars.

Återhämtning och mindfullness  är det som gäller nu. JAg ska fortsätta med min meditation varje morgon. Djupandas flera gånger om dagen samt göra andra andningsövningar minst en gång om dagen. Har tagit hem en app av Wim Hof. Vilka galna saker han gör. Han inspirerar verkligen. Har tetstat några gånger och sist klarade jag att hålla andan (efetr en utandning) i 1,40 minuter. WOW!!!!
Kallbad står också högt upp på listan. Minst 2 gånger i veckan känns rimligt men gärna fler. Så fort isen har smält är det ju lättare för mig. Nu måste jag ta mig till en öppen vak.

Jag har skaffat mig en fin anteckningsbok där jag ska dokumentera och skriva ner dagligen. Mina värden från blodsocker/ketoner och ketonixen. Mina känslor och upplevelser. Allt som kan vara av intresse.
Tanken är att veckosummera och dela med mig här på bloggen.

Följ mig gärna under denna resan. Gilla, dela och kommentera. Det gör mig glad.
Jag har även en Facebook-grupp där jag delar med mig av maten jag äter under perioden samt är några fler kör detta samtidigt som mig.

All kärlek, Matilda

 

 

Lämna ett svar