Min hälsa

Under min långa löptur tidigare idag blev det en hel del tankar kring min egen hälsa. Jag blir så otroligt stolt över min kropp som orkar springa varje dag, över två timmar idag, utan att klaga. Jag har aldrig ont eller känner mig sliten. Absolut jag tränar mycket men jag är helt övertygad om att det också handlar om vad jag tankar kroppen med. Jag är ju mitt största bevis på att min tro om mat, tillskott och mentalt tänk verkligen fungerar.

Jag har tidigare i livet mått väldigt dåligt, både fysiskt och mentalt. Jag var ofta sjuk och deprimerad. Under de senaste åren har jag läst och studerat väldigt mycket om kroppen och hälsan och är inte främmande för att testa det mesta. Så länge det är ren mat och inga konstigheter. Jag har mått lite bättre och bättre hela tiden, hittat min kosthållning som funkar bäst för mig. Jag har ca 6 olika tillskott jag tar varje dag. Ibland kör jag en period med något extra tillskott för att se om det blir till något bättre. Jag experimenterar mycket med mig själv. Jag är nästan aldrig sjuk, ibland kan jag känna att något är på gång men det blir sällan mer. Kan känna mig hängig en dag men tiptop dagen efter. ( hände kanske två gånger förra året) Jag har ett otroligt immunförsvar, när magsjukor härjar står jag pall. Våra barn är också väldigt friska och tar sig snabbt upp på benen igen vid ev sjukdom. De får tillskott varje dag och äter lika bra som vi vuxna.

Det är sättet vi lever på och det vi äter idag som resulterar i hur vi mår om tjugo år.

Många säger att vi ska kunna äta allt, inte ha några förbud. Men om det vi äter är farligt för våra kroppar? Ska vi ändå äta det då? Om du inte förstår innehållsförteckningen på förpackningen är det antagligen inte något bra. Visst går det bra ibland men nu för tiden äts det onaturlig mat till nästan alla måltider.

En avokado behöver inte ens en innehållsförteckning, den är vad den är. Medans en köpt färdig guacamole innehåller allt annat än avokado.

Fler och fler studier visar att våran tarmflora är otroligt viktig för vårt välmående. Framför allt vid sjukdomar men även vid depressioner. Därför är det viktigt att äta sådant som våra ”goda” tarmbakterier tycker om och frodas av. Och undvika sådant som gynnar de ”onda” bakterierna.

Jag tänker nästan alltid på vad jag stoppar i mig, när jag ska göra det och planerar inför nästa intag. Jag mår på riktigt fantastiskt bra. Min kropp är stark, pigg och funktionell. Jag känner nästan varje dag ett lyckorus som känns långt in i kroppen. Jag försöker alltid se till lösningar istället för problem. Försöker se det positiva istället för det negativa. Försöker leva här och nu. Visst händer tuffa och jobbiga saker även i mitt liv men jag tycker jag tacklar dem bra och grottar inte ner mig i det. Jag tror på riktigt att anledningen till att jag mår så bra mentalt och har ett bra tålamod (jämfört med för några år sen ?) beror på min diet och de tillskott jag tar. Att jag rör på mig mycket är såklart också en faktor.

Vi är alla olika och hittar olika sätt på att leva vårt bästa jag. Men jag tror på att väldigt mycket bottnar i våra magar….. Och att man måste vara snäll mot sig själv, älska sig själv.

Lämna ett svar