Vi äter karnivor under november månad. Sista anmälningsdagen på onsdag den 27 okt.

Är du nyfiken på att testa karnivor-dieten men vet inte hur du kommer igång?

Häng då med på min 30 dagars utmaning!

Tillsammans klarar vi det.
Att äta karnivor betyder att vi äter endast animaliska råvaror. Alltså kött, fisk och ägg och animaliska fetter. Vissa äter även de fullfeta mejerierna.
Vi steker i smör,talg eller ister. Salt är ok och även här väljer vissa att använda mer kryddor. Även att dricka benbuljong hör till karnivor.

Varför ska vi då äta så här?

– För vissa handlar det om nyfikenhet. Du kanske har ätit keto länge och vill prova karnivor. Se vad som händer i kroppen och hur det känns.
– Du kanske har en läckande tarm eller SIBO som du vill försöka bli av med. Karnivor är en renande kosthållning.
– Du vill gå ner i fettprocent.
– Bli av med sockersuget.
– Försöka bli frisk från en autoimmun sjukdom.

Dietdoctor har skrivit en bra artikel om karnivordieten om du vill veta mer.

Varför en 30 dagars utmaning?

Jag har märkt att många av oss behöver en grupp, ett sammanhang där vi är flera som gör något tillsammans.
Här får du det.
Via en Facebook-grupp delar vi våra tankar och funderingar. Jag håller i videosamtal varje vecka där jag coachar er och ger handfasta tips och råd kring hur vi ska lägga upp planeringen. För en planering behöver vi. 
Det är ganska kontroversiellt att äta karnivor och det måste vi vara beredda på och veta hur vi ska lägga upp dagarna och även jobba med den mentala biten. 
Vi kommer att utsättas för sug och tillfällen då vi behöver använda vår mentala styrka.
Det kommer även att kännas enformigt ibland och då är det skönt med en grupp att luta sig emot.
Anledningen till att vi kör 30 dagar är att det behövs några veckor för att se resultaten. Det räcker inte med två veckor. Vi kommer alla att få olika resultat vilket är spännande. 
När jag körde karnivor i mars var mina största effekter att min mage blev så lugn och slimmad. Svullenhet fanns inte. Jag hade jämn och fin energi hela dagarna och allt sug var borta. Jag var liksom nöjd.

Förutom gruppen och samtalen går vi tillsammans igenom hur ditt matschema ska se ut. Då vi inte äter särskilt många olika råvaror blir det inte några långa recept. Karnivor är väldigt enkelt. Det finns några olika upplägg att köra och vi kommer tillsammans lägga upp det utifrån dig och din vardag. För mig är det viktigt att du får göra på det sättet som passar dig bäst. Jag har inte ett upplägg som jag skickar ut till alla, utan allt sker på individnivå.

Just nu har jag inget bestämt datum på nästa utmaning. 
Är du intresserad?
Skriv gärna upp dig på en intresselista så hör jag av mig när det är dags för nästa omgång.

Intresselista Karnivor

Jag som driver MBHälsa heter Matilda Brasar, är 44 år gammal och bor i Falun med två barn och man.

Arbetar med kost, träning och livsstil på heltid. Jag älskar att experimentera med mig själv, allt för att optimera mitt välmående. Sen 2011 har jag ätit lchf och det har blivit striktare och striktare för varje år. Nu äter jag helt keto sen en tid tillbaka, nästan så att det går över till Carnivore… Gillar att följa med säsongen så under vinterhalvåret blir det inte mycket grönsaker för att på sommaren äta betydligt mer grönt och bär.

Jag kokar min egen buljong, lagar blodpudding och leverpastej. Köper endast kött från bra gårdar och försöker tänka miljövänligt i allt jag gör. Ingen är perfekt och jag gör så gott jag kan utifrån mina förutsättningar.

Älskar att träna. Mycket löpning och tung styrketräning. Gärna varje dag.