Välkommen till Hälsostark

Ditt 16-veckors program för en livsstilsförändring som inte bara förbättrar din hälsa utan även din livskvalitet!

I det här programmet fokuserar vi inte bara på viktnedgång, utan mer på att stärka din kropp och ditt sinne för att uppnå en övergripande känsla av välmående och vitalitet.

Med start den 22 april tar jag dig med på en resa där varje vecka är en möjlighet att utforska och förbättra din hälsa.

Vi använder oss av STARK-metoden, en skräddarsydd strategi för att maximera din hälsa och vitalitet.
 S – Screening
 T – Tidsplan
 A – Anpassning
 R – Reflektion
 K – Kroppskontroll

Genom anpassade träningspass på Vassbo Träningscenter, coachande föreläsningar varje vecka och individuellt coachsamtal får du den motivation och vägledning du behöver för att nå dina mål.

Vi mäter din framgång på flera nivåer delvis med hjälp av InBody-mätningar (kroppssammansättning av vatten, muskler och fett), Hälsodagboken och skapar en gemenskap av stöd och support genom vår exklusiva Facebook-grupp.

Tillsammans reflekterar vi över ditt nuvarande hälsotillstånd och skapar en målinriktad plan för din resa mot välmående.

Jag förstår att förändring tar tid och att varje individ har unika behov och utmaningar. Därför tar vi ett steg i taget och ger dig verktygen för hållbara förändringar.

Vi behöver inte räkna kalorier eller stressa över viktnedgång – vi fokuserar på att äta näringsrik mat, skapa goda vanor och förstå kroppens behov.

Under de 16 veckorna är jag här för att stötta dig genom varje steg av din resa. Jag tar hand om din planering, skapar struktur och minskar stressen så att du kan fokusera på din hälsa och ditt välmående. Oavsett vilka hinder som dyker upp längs vägen finns jag här för att hålla dig motiverad och guida dig till framgång.

Du förtjänar att investera i din hälsa och välmående.

Med Hälsostark tar du kontroll över din hälsa och skapar en framtid fylld av energi, glädje och välmående.

Så låt oss tillsammans skapa ”16 weeks of health” och ge dig själv den gåva du förtjänar – en hälsosam och livfull livsstil.

Bli en del av Hälsostark idag och låt oss ta det första steget mot en hälsosammare framtid tillsammans.

Din hälsa är värd att satsa på – fråga dig själv, vad är den värd för dig?

Startdatum den 22 april – 2024

Det här ingår i programmet: Hälsostark på 16 veckor
  • 2 valfria träningspass i veckan; totalt 32 träningspass
  • 16  gruppträffar med föreläsningar och coachsamtal, måndagar 17.30
  • 2 InBody-mätningar, 1 innan och 1 efter
  • Hälsoenkät
  • Göra en Hälsoplan efter en färdig mall.
  • Hälsodagboken, här har du möjlighet att reflektera och skriva ner dina framsteg
  • Delaktig i en sluten Facebook-grupp
  • Tränings-och kostapp; Nutrition Data
  • Ett enskilt coachsamtal på 30 minuter där vi sätter upp din plan och dina mål

I den här gruppstarten tar vi ett sommaruppehåll på 6 veckor vilket betyder att du sparar de 6 (sex) sista veckorna för att återuppta programmet i augusti. En perfekt chans för dig att hålla i de nya och hälsosamma vanorna under hela sommaren och komma tillbaka starkare än någonsin!

  •  

Med STARK-metoden finns det en färdig mall med hur du kommer igång och vad du börjar med.
Första steget är Screening. Var står du idag? Hur ser ditt liv ut? Vad behöver vi mäta? För att se resultaten behöver vi ha en utgångspunkt att utgå ifrån. Det gör vi via mina hälsoformulär, Inbody-mätning, som mäter kroppssammansättningen, och en hälsoplan.

Därefter är det en Tidsplan som gäller. Du sätter upp dina långa och korta mål och gör en planering kring hur du ska uppnå dem. Att sätta mål är oftast inte det svåra utan det är hur du ska ta dig dit som är det viktigaste. Planen behöver vara realistisk och genomförbar.

Anpassning: Du behöver en period där kroppen får tid till att anpassa sig till förändringen. Ibland märker vi direkt att något händer i kroppen och ibland tar det längre tid. Din kropp kan reagera både negativt och positivt men här behöver du ha is i magen och låta det gå en period innan vi drar några slutsatser. Hört talas om förstförsämring? Att först blossar besvären upp innan de avtar.

 

Reflektion: När vi gör stora förändringar är det viktigt att reflektera över hur det känns i kroppen, vilka tankar har du och vilka resultat får du. Reflektionerna sker i våra gruppsamtal som vi har varannan vecka men även i vår gemensamma Facebook-grupp. Det här är utan tvekan den viktigaste delen (bladet på blomman?) i STARK-metoden för under den här processen behöver du stöttning och någon att dela dina upplevelser med. Jag vågar påstå att de gånger vi oftast ger upp är när vi känner oss rädda, osäkra eller inte förstår vad vi gör eller varför vi gör det. Att kunna ställa dina frågor, dela dina erfarenheter och tankar och känna en gemenskap kommer att vara nyckeln till din framgång.

Avslutningsvis men inte minst; bli Kroppsmedveten. Att lära känna din kropp, läsa av den och lyssna på dess signaler, vårda den och ge den kärlek. Det är kvittot och resultatet på att du har lyckats. Du kommer att lära dig hur din kropp fungerar och vad den mår bäst av och vad du behöver undvika. Kalla det gärna att forma ditt eget “överlevnadskit”. Din grundpelare där du vet att du står pall. För visst vill du väl leva för att må så bra som det bara går? Och för att göra det behöver du bli kroppsmedveten.