Om mig

Jag heter Matilda Brasar, är gift och har två barn (6 och 8 år), är 40+. Jag har bott i Stockholmsområdet i nästan hela mitt liv men sedan början på 2017 lever jag numera i Falun.
Jag älskar storstan men är mer en bo-på-landet-människa. Närheten till vattnet och skogen gör mig lugn och lycklig.

Jag brinner för allt som har med hälsa och kost att göra.
Men det har verkligen inte alltid varit så.

Jag har tidigare i livet mått väldigt dåligt och lidit av mycket stress, depression, trötthet och har dessutom haft magproblem så länge jag kan minnas, långt ner i småbarnsåldern. Läkarna har alltid hävdat att det var magkatarr och jag fick läkemedel mot det. Men det hjälpte aldrig.

2011 hoppade jag på en diet, för att som så många andra gå ner några trivselkilon, som främst bestod av att dra ner på socker och spannmål. Jag gick ner ganska fort vilket är självklart när en drar ner på kolhydraterna och ökar på fettintaget, men att jag skulle må så bra av kostomställningen hade jag aldrig kunnat räkna ut. Var det så här en mage skulle må? Alla mina besvär var borta. Ingen uppblåst mage som avskydde tighta byxor, inga jobbiga toalettbesök. Min problemhy försvann, jag blev MYCKET gladare (kan nu i efterhand erkänna att jag ofta var sur och grinig) och jag hade en massa ny energi. Jag fick ett nytt liv och en stark livsglädje. Förstod där och då att jag inte tål gluten och att det alltid har varit mitt problem. Att ingen inom vården kollat upp det tidigare är märkligt.

Kostens betydelse

Jag blev nyfiken på kostens betydelse för kroppens funktioner och för vårt välmående. Började läsa böcker inom ämnet och då med inriktning på evolutionen. Ramlade över en utbildning till kostrådgivare på Paleo Institute (då MF-gruppen). Jag kunde inte låta bli, jag anmälde mig direkt. Sen var jag fast… Tog fortsättningskursen direkt, näringsrådgivare. Efter det har jag även läst till Idrottsnutritionscoach och gått en hormonkurs. Hormonerna är ett stort intresse. Jag har utbildat mig till Personlig tränare med en påbyggnads kurs till Medicinsk Livsstilstränare. Jag vill jobba med hela människan och inte bara träning eller bara kost.
När jag började jobba mer med träning väcktes intresset för kvinnokroppen och träning efter graviditet. Utbildade mig till cert. Mammamage-tränare och jobbar aktivt med mammor. Både privat träning, online och i fysiska grupper. Jag brinner verkligen för att hjälpa kvinnor att bygga upp sin nya mammakropp. Inifrån och ut.

Jag jobbar med fettsyretest, blodprov och hormontester.

Jag älskar att experimentera med min kropp, har testat ketogen kost, flera olika sorters fasta och även att periodvis öka protein- och/eller fettintaget.

Numera äter jag en mer paleoinspirerad kost, med fullfeta mejerivaror. Jag tar diverse olika tillskott. Fastar regelbundet. Jag lagar mat med rena råvaror, gör det mesta från grunden, odlar så gott jag kan, plockar bär och svamp för att fylla frysar och försöker hela tiden tänka på vad jag och min familj stoppar i oss. Finns det inget ekologiskt kött så köper jag inget. Men finns det bunkrar jag upp och fryser in. Jag matplanerar varje söndag. Som ni förstår lägger jag ner mycket tid på att planera och laga mat. Jag vet att det ger goda resultat. Vi är väldigt friska och starka.

Jag vill hjälpa människor att hitta en livsstil hen trivs med. Med ett individanpassat kost-och träningsupplägg som optimerar ens hälsa. Ett upplägg som håller livet ut.

Kurser

Alla mina utbildningar har jag gått på Paleo Institute.
De har flera onlinekurser och jag har förmånen att få erbjuda dessa till alla er som är intresserade av paleokost och på hur våra kroppar fungerar. Jag är så nöjd med mina utbildningar och kan verkligen rekommendera dessa kurser.

Här kan du läsa mer om alla kurser:

Institute online

 

 

 

Mina utbildningar

  • PI Hälsocoach
  • PI Personlig tränare
  • PI Näringsrådgivare
  • PI Medicinsk Livsstilstränare
  • PI Idrottsnutritionscoach
  • Cert MammaMagetränare
    MamaUte
    MamaRun